Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 53.000 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremin yıl dönümünde, vefat eden vatandaşlarımızı okulumuzda saygı duruşu yaparak andık.

Ock

25-28 Ocak 2024 tarihlerinde Alanya'da düzenlenen Türkiye O-Day’s ve 3.kademe oryantiring yarışında öğrencimiz Asilcan Yaman (18 yaş katagorisinde) orta mesafede Türkiye 1.si, kısa mesafede Türkiye 2.si, öğrencimiz Mehmet Ertuğrul Şen ise kısa mesafede Türkiye 3.sü olmuştur. Öğrencilerimizi ve onları hazırlayan Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mehmet Ulutaş'ı kutluyoruz.

Ock

Okulumuz tarafından düzenlenen ve değişik okullardan 250 öğrencinin katıldığı MUNER'24 Konferansı bugün yapılan açılış töreniyle başladı. Üç gün boyunca devam edecek konferansa katılan öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı bugün yapılan karne töreni ile sona erdi. Öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ikinci aşama sınavlarında beş öğrencimiz başarılı olarak madalya almaya ve üçüncü aşama sınavlarına katılmaya hak kazandılar.

Öğrencilerimizden Aybüke SAYGIN Fizik Olimpiyatında ALTIN MADALYA,

Sude TUNCER Matematik Olimpiyatında (Ortaokul kategorisi) ALTIN MADALYA

Efe DEMİR Fizik Olimpiyatında GÜMÜŞ MADALYA,

Mehmet Selim SAĞNAK Fizik Olimpiyatında BRONZ MADALYA,

İclal PERİŞAN Matematik Olimpiyatında (Ortaokul kategorisi) BRONZ MADALYA almaya hak kazanmışlarır.

Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini kutluyor, üçüncü aşamada başarılar diliyoruz.

Ock

Birinci dönemin son haftasında yapılan etkinlikler kapsamında bugün hayırseverimiz Erbakır A.Ş. fabrikasını gezdik. Gezide fabrikada görevli saha mühendisleri tarafından bakırın fabrikada kablo haline gelişinin aşamaları gösterilerek öğrencilerimizin merak ettiği konular cevaplandırıldı.

Ock

Birinci dönem sonu etkinlikleri kapsamında Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesi kız voleybol takımı ile okulumuz kız voleybol takımı arasında bir dostluk ve hazırlık maçı yapıldı. Maçı organize eden Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ayfer Alptekin'e ve centilmence maç yapan her iki takım oyuncularına teşekkür ediyoruz.

Ock

16.01.2024 salı günü kardeş okulumuz Malatya Akçadağ Fatih Fen Lisesi ile online olarak bir satranç dostluk maçı yaptık. Öğrencilerimiz ve bizim için farklı ve çok güzel bir deneyim olan satranç maçında öğrencilerimiz birbirleriyle tanışma ve kaynaşma şansı buldular. Etkinliği organize eden Müdür Yardımcımız Ümmühan Oymak'a , Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ayfer Alptekin'e , Akçadağ Fatih Fen Lisesi'nin değerli yöneticilerine veöğretmenlerine ve her iki okulun sevgili öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Ock

2023 yılı mezunlarımızdan Sena Uçaroğlu (Hacettepe Üniversitesi) , Afra Batum (Özyeğin Üniversitesi), Evren Alp Elbaşı (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Bilge Serra Çevik (Boğaziçi Üniversitesi), Tolga Arıcı (Ege Üniversitesi) ve Esra Şahin (Bilkent Üniversitesi) okulumuzu ziyaret ederek 12.sınıf öğrencilerimize üniversiteleri ve bölümleri hakkında bilgi vererek sınav hazırlığı sürecinde neler yaptıkları konusundatecrübelerini paylaştılar. Sevgili mezunlarımıza teşekkür ediyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz.

Ock

Pamukkale üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tülay Metin ile Kutadgu Bilig karakterleri konulu onlıne bir söyleşi yaptık. Değerli hocamıza söyleşiden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda son haftanın etkinliklerle değerlendirilmesi uygulaması çerçevesinde bugün okulumuzda tecrübe paylaşımı etkinliği yapıldı. 2023 Mezunlarımızdan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Zeynep Yakıt ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Süeda Yalçın öğrencilerimizle lise yılları, sınav hazırlık süreçleri ve tıp eğitimi konusunda tecrübelerini aktardılar. Sevgili Zeynep'e ve Süeda'yateşekkür ediyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Oku-yorum-Yazı-yorum" Kutadgu Bilig okumaları projesi kapsamında okulumuzda panel hazırlıkları devam ediyor. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Pakize Metin ve panelist öğrencilerimize çalışmalarında başarılar dileriz.

Ock

Pamukkale üniversite Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Salı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Can tarafından öğrencilerimize TÜBİTAK 2204-A proje yazımı konusunda seminer verildi. Değeli hocamıza seminerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ock

TÜBİTAK 3.Kutup Şenliğine başvuran öğrencilerimizin yapmış olduğu resimlerden oluşan "Kutuplarda Bilim " konulu resim sergimizin açılışı yapıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.