From Folk Tales to DigiTales

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Burcu DERYAN EKER’in, okulumuzda 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde yürüteceği 4 eTwinning projesinden birincisi olan, kuruculuğunu İngilizce öğretmenimiz Burcu D. Eker ve Portekiz’den Maria Da Graça Macieira ’nın üstlendiği projede Türkiye'den 7; Portekiz, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistandan 1’er okul olmak üzere toplam 13 okulun katılımıyla yürütülecek olan eTwinning proje çalışmasına Kasım ayında başlanıp Mayıs ayı başlangıcında bitirilmesi hedeflenmiştir. Projenin ismi " From Folk Tales to DigiTales " olup projede İngilizce öğretmenimizle beraber okulumuz 11. Sınıf şubelerinden 4 öğrencinin aktif bir şekilde katıldığı ve süreç içerisinde diğer 11. Sınıf öğrencilerinin de dayanışma içerisinde projeye dahil olduğu bol etkileşimli, işbirlikçi ve dijital araçların da aktif olarak kullanıldığı etkinlikler yapılmıştır. Bu proje ile öğrencilerin farklı kültürlerin halk hikayeleri sayesinde birbirlerinin benzerliklerini ve farklılıklarını tanırken kendi kültürlerini de daha yakından inceleme fırsatı bulmaları, web 2 araçlarını kullanarak dijital okur yazarlılıklarını arttırmayı ve yabancı dil gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlamıştır.

Öğrencilerimize ve öğretmenimize proje çalışmasında başarılar diliyoruz...

Yayın: 03.05.2023 - Güncelleme: 03.05.2023 14:24 - Görüntülenme: 149